de allra sista svaren...

Här kommer de sista svaren, var som sagt väldigt kul att svara på dessa frågor. Även om vissa var svårare och mer djupa än andra. Men som sagt det var kul. Och tack ännu en gång!! Vem vet kanske kommer en ny frågestund om ett tag igen. Ingen som vet! ;)



Finns det något i ditt liv som du ångrar, isf vad och varför?

Finns faktiskt några saker i mitt liv som jag ångrar, några saker jag känner är lite privata och som jag inte riktigt vill ta upp här och andra lite mindre som jag kan ta upp här. Jag ångrar till exempel att jag inte ansträngde mig mer i gymnasiet och fick bättre betyg, samtidigt som jag inte ångrar det. Jag hade tid och göra saker som jag tyckte var kul och kom ändå in på den utbildningen jag ville. Men det hade sett väldigt fint ut med bättre betyg, som ett G i fysik B tillexempel än ett IG. (nu hade jag otur och hade en lärare som satte IG på mig pga ett halvt poäng, men hade jag pluggat lite mer kanske jag hade sluppit detta halva poänget fel!!)

Sen ångrar jag att jag inte har varit starkare som person alla gånger och vågat säga ifrån istället för att bara glida med och i slutändan blivit sårad…

Ja jag tror jag slutar där, skulle kunna göra listan lång, men varför ska man älta en massa gammalt? Bättre att se framåt!!


Om du fick välja EN dröm som skulle bli uppfylld vilken av dina drömmar skulle du då välja? varför just den?

Oj ännu en svår fråga. Gäller att komma på en dröm jag har drömt till o börja med ;) jag brukar mest bara komma ihåg alla konstiga drömmar jag drömmer. Som den för ett tag sen då jag drömde om en jättetumör i livmodern. Den vill jag inte ska bli uppfylld!! Men när jag var yngre drömde jag ofta om att bo på landet med en massa djur och mina barn som sprang omkring och lekte i tomten. Får väl säga att det är den jag vill ska bli uppfylld då. Jag har alltid velat bo på landet, eller i alla fall i hus och ha en massa djur. Känns som ett bra sätt för barnen att växa upp. Då menar jag inte extremt långt ut på landet så att barnen inte har någon möjlighet att leka med andra barn.


Alla har vi gått igenom tuffa perioder i våra liv, (eller förmodligen kommer att gå igenom någon) vad har du fått uppleva och vad har det fört med sig, på vilket sätt har det påverkat dig som person?

Ja som du säger har vi alla gått igenom tuffa perioder, eller kommer att gå igenom. Jag är inget undantag. Jag är ju till och börja med ett skillsmässo barn, bara det i sig kan vara jobbigt. Nu fattade jag nog inte till en början vad det innebar och tyckte inte att flytt och det i sig var så jobbigt. Men jag minns hur jobbigt och hur ledsen jag blev varje gång mina föräldrar bråkade och skrek på varandra. Jag sprang upp till mitt rum och la mig i min säng och kramade min ”mjukiskudde” så hårt jag kunde, tills mamma och min syster kom in till mig och tröstade mig. Mamma gick alltid till min syster först och sen till mig. Jag hade rummet längst bort så det var mest logiskt så.

Sen har jag som de flesta av mina vänner vet om varit med om att inte ha någon kontakt med min pappa på nästan 2 år. Jag väljer att inte gå in mer på detalj i det hela. Men det var en riktigt jobbig period i mitt liv, jag mådde inte alls bra inuti om man säger så. Och är riktigt glad över att vi nu har kontakt och har strukit ett sträck över det hela. Än är det inte så bra mellan oss som det kan va, det är fortfarande lite stelt. Men det är helt klart bättre än innan och en bra bit på väg till en bra relation igen!!

Jag tror att detta i slutändan har gjort mig till en starkare person. Jag har lärt mig att inte ta saker för givet, att även det som till ytan ser ut att vara perfekt kan vara riktigt dåligt. Att man ska hålla hårt i dem/ det man älskar, en vacker dag kan det försvinna!


seminarieplugg och en redig förkylning

ännu en dag med seminarieplugg är över och mitt huvud känns tyngre än vad det någonsin har gjort! Tror dock att det beror mer på att jag råkat ut för en redig förkylning och inte på att vi läst för mycket. tyvärr vore ju väldigt skönt om man kunde skylla på det. har ju nämligen blivit en hel del, nästan lite för mkt fokus på statisitk och forskning nu denna termin. Riktigt tråkigt om man frågar mig!!

De sista frågorna kommer upp här någon gång under eftermiddagen kvällen. Så håll ut! :)
Ska bara bädda ner mig i soffan en stund först...

mer svar...

Här kommer ytterliggare lite svar från alla frågor ni ställde i frågestunden. Har fortfarande några svar jag kan lägga upp vid ett senare tillfälle förmodligen i morgon. hoppas allt är bra med er. Kan mycket väl hända att vi blir en till familjemedlem inom en snar framtid, lite tidigare än vi tänkt. Vi får se ;) återkommer om det en annan gång, då vi har pratat igenom det hela lite mer och bestämt oss. Blir ni nyfikna nu??

Nej nu ska jag gå och steka lite pannkakor. hade bra så hörs och ses vi!

hur mycket alkohol brukar du dricka på en kväll när du går ut?
Oj, jag är nog den personen i mitt umgänge som dricker minst. Jag kan ta med mig hur mycket som helst. Men jag vet att jag inte får i mig det. Jag dricker väldigt långsamt och känner oftast av när jag börjar bli onykter och tar det då lite lugnare. (sen kan även jag dricka för mycket ibland, det kan vi alla). Men jag dricker väl i genomsnitt fyra cider innan jag går ut och kanske någon drink eller så på krogen sen om vi går ut. Ibland blir det mer, det beror lite på. Men oftast tror jag det blir typ 4 cider.

hur många barn vill du ha? ska barnen helst vara killar eller tjejer?
Jag vill ha två eller tre barn. Får jag två barn vill jag helst ha en av varje och tre barn skulle jag vilja ha två tjejer och en kille, killen i mitten ;) Men det går ju inte direkt att välja och jag kommer garanterat bli glad hur det än blir ;)

vill du fortfarande utbilda dig inom ambulans och akutvården?
När jag började utbildningen var jag ju som sagt helt inne på det. Nu ju mer tiden har gått har jag blivit mer öppen för annat också och just nu är jag lite kluven på vad jag vill bli. Jag har hört att man inte behöver utbilda sig inom ambulans längre, utan att man kan komma in där direkt efter sjuksköterske examen. Men jag vill nog ändå jobba ett år innan med något annat inom vården innan. För att få mer erfarenhet och bli varm i kläderna som man säger. Så ja jag vill fortfarande jobba och prova på ambulans, men vet inte om det är det jag kommer vilja göra direkt eller hela yrkeslivet. Jag briner inte lika hårt för det nu som jag gjorde när vi började...

Du var inne på att bli ambulanssjukvårdare, är det fortfarande det som är målet eller har du fått upp ögonen för något annat nu? varför just det?
Känner att det är typ samma fråga som den innan…

Vad tycker du är det viktigaste i en relation för att den ska fungera och växa sig starkare?
Oj det allra viktigaste är nog att man kan lita på varandra och känna sig trygg i relationen. Sen är det självklart ett plus om man har samma intressen, så att man har roligt och kan skratta tillsammans. Sen tycker jag att det är viktigt att min pojkvän tycker om mina vänner och kan umgås med dem, samtidigt som det också är viktigt att både han och jag kan få göra saker utan varandra, att man kan få lite egentid med.


Jag överlevde!!

Hej alla glada!!

kan meddela att seminariet gick bra, vi fick bara höra bra ord och ta emot en hel del beröm. Så det känns bra. min nervositet och att jag hatar att prata inför folk sådär märktes tydligen inte. Det känns skönt och min grupp var imponerade över att jag förstod det där med reliabilteten och kunde förklara på ett bar sätt. What? Det tyckte jag inte själv, men aa okej jag kan visst mer än vad jag tror. Alltid positivt!!

Har nyligen varit och ätit lite lunch med Emma, Nanna och Liv (föredetta moa). Jag ska lära mig, jag lovar!
Efter maten bestämde jag och Nanna oss för en prommenad runt strömmen, var riktigt trevligt. Lyckades dessutom få med mig lite blommor hem till köksbordet. Blev fin fint!

Nej nu ska jag gå o handla och sen bara njuta lite till av att inte behöva göra någonting alls! Imorgon tar vi nya tag till det nya och sista seminariet för denna termin. Snart sommarlov hörrni!! :)

Mer svar på frågor kommer senare ikväll!! :)

seminarie för fulla muggar

hello!!
har precis gjort klart allt till seminariet i morgon och ätit upp min choklad! Kom nyligen på att jag glömt/ inte hunnit äta någon lunch idag och bestämt mig för att jag struntar i det då jag inte är hungrig än utan lagar till något bättre till middag sen. Vad jag ska laga vet jag inte riktigt än. Vi får se helt enkelt. Är det någon som har ett bra förslag så skriv det gärna!!

seminariet i morgon känns trots allt helt okej, lite jobbigt att prata om rebialiteten bara, då jag inte riktigt har fattat allt själv. Jag kan det till grunden, men när det gäller att gå in på djupen, känner jag mig vilse ;)
blir att läsa på lite till sen under kvällen. Är ju ensam hela kvällen då honey är duktig och pluggar matte tillsammans med några kompisar. Förhoppningsvis kommer han inte hem lika sent som igår. Han var inte hemma förrän vid 22 :(

Angående resten av frågorna tror jag att det kommer upp några fler imorgon istället för idag.


Frågor...

Har precis svarat på alla frågor som kommit in, men med tanke på att jag är en sådann ordbajsare blev svaren ganska långa så jag tror det blir lite mycket om jag lägger upp allt på en gång. Så jag väljer helt enkelt att dela upp det lite med några frågor i taget.

Och med tanke på att det var ganska kul att svara på de frågor jag fick, så bestämmer jag att det inte är helt omöjligt för er som glömt/ inte hunnit fråga det ni ville att göra det. Ni får en chans till. Bara att fråga på!!

Här kommer de tre första frågorna! Resten kommer någon annan gång, har inte riktigt bestämt när än. kanske imorgon, kanske en annan dag :)

1. hur länge har du och jonas varit tillsammans nu?
 
Idag har vi varit tillsammans i exakt 2 år, 3 månader och 10 dagar


2. hur känns det att vara sambos?

Det känns riktigt bra faktiskt, visst att man kan störa sig på lite små grejer då och då. Men i det stora hela är det skönt att dela allt med någon annan och att veta att det finns någon omkring än, att man inte är ensam. Hatar när Jonas är borta och jag tvingas sova ensam eller liknande till exempel. Man vänjer sig så fort med att hela tiden ha någon bredvid sig.

3. när vill du förlova dig, gifta dig och skaffa barn?

när jag vill förlova mig vet jag inte riktigt. Har nog aldrig tänkt ut något år eller någon speciell ålder till det. Utan mer att jag vill förlova mig med någon som det känns rätt med, någon jag kan lita på fullt och som jag trivs med. Jag kan inte påstå att jag tycker de som förlovar sig efter en månad eller liknande gör fel. Men för mig är det viktigt att man varit tillsammans tillräckligt länge för att veta att det är rätt person och att man känner att det är denna person man kan tänka sig att leva med resten av livet och att bilda familj med. När jag vill gifta mig vet jag inte heller, inte en på ett tag i alla fall, det känner jag mig inte redo för än. Det får nog vänta ett par år i alla fall. Inte innan jag är 25 ;). Jag vill ha varit förlovad i minst ett år innan jag börjar planera ett bröllop.


När det gäller att skaffa barn är det nästan samma sak där, jag vill verkligen kunna lita på min partner och känna att det är rätt. Jag vill inte föda mitt barn och sedan vara rädd för att pappan till barnet helt plötsligt sticker ifrån allt och lämnar mig helt ensam med barnet. Sen har jag alltid sagt att jag vill ha ett fast jobb och en stadig ekonomi innan jag skaffar barn. Så att jag kan ge barnet en bra och trygg uppväxt.


tenta gånger 5

Har nyligen skrivit den där förbannade läkemedelstentan igen. denna gång hoppas jag verkligen att det går vägen. räknade tentan 5 gånger innan jag lämnade in den. Så får jag fel denna gånge, beror det på att jag räknar fel, att jag inta kan skiten. Och inte på några slarvfel som tidigare gånger!

Sitter och väntar på mina medstudenter som jag ska göra ett seminarie med. Men vi sa inte förrän 10, då tentan slutar. Men som vanligt klarar jag inte av att sitta hela tiden, stod ut i 75 min :)

Har ni några frågor ni vill ställa mig, får ni passa på att göra det nu idag, kommer nämligen svara på frågorna senare ikväll. Och hittills är det bara emmapemma som vågat fråga. hon har dessutom varit söt och ställt flera frågor :) Tack Emma!!

Frågestund!!

Godkväll allesammans! hoppas ni känner er piggare än vad jag gör. Skulle lugnt kunna somna på stört om jag sluter mina blå. Men det ska vi inte göra än, borde hålla mig vaken ett tag till. Får väl ta en dusch elelr nått och hoppas det väcker mig lite ;)

tänkte köra en sak som alla andra gör (även att jag vet att jag inte har så många läsare men iallafall. Kan vara kul och se om ni vågar fråga något, och vad ni ställer för frågor ;) Så jag kör helt enkelt en liten frågestund... Ni får fråga precis vad ni vill och jag svarar på vad jag vill ;) Nej men ni fattar nog.


                   

världens undergång, vad hände med den??

då var det söndag igen och världen skulle visst gått under igår?! det märkte vi inget av utan vi hade en trevlig lördag med lite allt möjligt, lite frör lite plugg för min del, men men. onödigt att plugga om världen ändå ska gå under ju ;) nejdå det blir dessto mer av det idag, efter frukosten...

fick besök av Julia och Nanna en sväng igår, mycket trevligt. det dracks kaffe och åts muffins. Julias hår åkte dessutom av en aning, så nu är hon kort korthårig igen :)

kollade på ennu en bondfilm igår kväll (jag ssomnade igen!!), det går sakta men säkert frammåt med att kunna se alla. men snart så om typ några månader kanske  ;)

nej nu ska jag äta lite frukost och sen tror jag det blir att räkna lite, skjuter upp den där tråkiga artikeln så länge jag kan...

uppe med tuppen

uppe med tuppen idag, eller egentligen tidigare. tuppen vaknar ju vid 7 och vår klocka ringde vid 10 i... Så är det när man är ute i sista sekund med att boka tvättid, då får man ta de tiderna ingen annan vill ha. typ klockan 7 en fredag t ex.

hade aldrig tentan i onsdags utan den fick skjutas upp till igår istället, pga lite olika problem som uppstod. Men nu är den gjord iallafall och hon sa att det gick bra, så vi får hoppas på det :) Hittade dessutom ett glatt och överraskande besked på studentportalen igår med! T3-tentan check!! Kanske blir en undersköterska till sommaren trots allt! :)

nej nu ska jag ner till maskinerna i källaren igen, vi hörs och ses!!

onsdag och examination...

Jaha då var det onsdag igen då och i morgon är det sista dagen på praktiken. Skönt men ändå konstigt känns det. har ingen större lust att komma tillbaka till skolan och alla tråkiga seminarium, men men tiden går ju som sagt fort så snart är det sommarlov igen :)

Idag på praktiken väntar examination, kan inte påstå annat än att jag är sjukt nervös, vet inte riktigt hur jag ska göra eller om vi kyckas hitta någon lämplig patient :/ igår när jag lämnade avdelningen var det 2 patienter kvar, varav en är okontaktbar och mkt mkt dålig. Men men vi får väl se, i värsta fall skulle jag kunna tänka mig att vänta till imorgon och göra den då, då vet jag iallafall att det finns patienter :) (på torsdagar får vi alla SOMNA-patienter, sånna som gjort mindre operationer på mottagningen.)

ska i vilket fall åka in till praktiken lite tidigare idag för att checka läget och förbereda mig mentalt för examinationen. Ni kan ju tänka lite extra på mig idag och hålla tummarna oxå?! :)

cancer och operation...

hemma igen efter ytterliggare en dag på praktiken. har dock inte varit på avdelningen idag utan var med på operation istället, mycket häftigt! fick se både det ena och det andra, var riktigt kul.
imorgon kväll är det dags igen, men då tror jag att jag kommer vara kvar på avdelningen, tänker nog dessutom passa på att försöka förbereda mig så mycket som möjligt inför den kliniska examinationen på onsdag. kan inte säga annat än att jag börjar bli lite nervös, eller börjar och börjar har nog varit nervös hela tiden. hatar det här med praktiska tentor och omvårdnadsprocessen! Det är saker som ska gå av bara farten, ska inte behöva analyseras in i minsta detalj...

mina konstiga och läskiga drömmar har kommit tillbaka och sätter sina spår. har nu under några nätter drömt om en jättetumör i min livmoder som gör att hela skiten tvingas opereras ut och gör mig barnlös i framtiden. tänker att om jag skriver det här, lär det inte ske! :) (tror jag blir lite påverkad av praktiken där de flesta har eller har haft cancer).  

trött men glad ändå...

Godmorgon alla söta!! är på strålande humör trotts tröttheten sen igår och den väntande C-turen på praktiken. Känner inte alls för praktik, men det har jag ju inte gjort de senaste dagarna heller så det är inget nytt. Trotts det drar det inte ner mitt humör idag, inte ett dugg. bara jag är där så går timmarna till slut och jag får åka hem och sova i min säng. Det längtar jag egentligen inte till heller. jag får sova själv idag med.

Sov själv i natt och var livrädd, lät och kändes som att det var någon annan i lägenheten, så jag hade jättesvårt att somna. Jag hade tittat igenom lägenheten innan jag gick och la mig, men ändå kändes det som om att jag inte var ensam. Någon var där för att göra mig illa. Sen att man hör prassel och liknande ljud från vardagsrummet gjorde inte situationen bättre. Men jag lyckades somna och sov faktist fram till halv tio så det ska nog gå bra i natt med ;) Är nog bara lite larvig helt enkelt...

hade iallafall en sjukt rolig kväll/ natt hos julia igår! Med trevliga människor omkring än, roliga lekar och god dricka. drack martini dagen till ära. det var gott! På vägen hem fick jag visa legg för polisen, han trodde väl inte på att jag var 21 men fel fick han ;)

röda axlar

kom nyss in från det härliga vädret, tröttnade på att solen gick i moln hela tiden :/ men lite färg hann jag nog allt få iallafall, tror bestämt att axlarna fick ta mest stryk, de ser lite smått röda ut just nu ;)

paketet var från HM och det var en bikini som jag inte alls gillade, så det blir att skicka tillbaka den om jag begriper mig på hur man gör. Borde väl inte vara så svårt eller?

har varit skönt att vara ledig från praktiken idag faktist, finns så otrligt lite att göra där så att det bara blir tråkigt. igår då det äntligen fanns lite att göra, fick jag ändå inte göra ett skit pga av att en utav sommarvikarierna var där och gjorde sin introduktionj och fick göra allt (hon var ju tvungen att lära sig...) kände mig lite smått nedvärderad och avundssjuk där. Men fick gå hem ett par timmar tidigare som tur var, men var ändå lite av en bitterfitta när jag kom hem. På hela 6 timmar hann jag med att ta ett blodtryck. jippie!!!!

onsdag...

åh vad jag älskar dessa dagar med fint väder! gillar dock inte att mina solglasögon bestämt sig för att inte vilja var med mer utan helt plötsligt bara gick sönder. måste skaffa mig ett par nya, men orkar inte bege mig bort till drottninggatan och alla affärer ännu ;)

nu tänker jag iallafall dra mig bort till ica o hämta ett paket, mycket roligare, kommer dessutom inte riktigt ihåg vad det är som befinner sig i detta paket. lite små spännande sådär :) sen blir det att sätta sig och lata i solen tror jag, är ju ledig idag och tänker inte hålla mig kvar inne allt för länge då solen är framme. det gäller ju att passa på, snart blir det nog dåligt väder igen, eller vad tror ni??

ännu en solig tisdag

God morgon allesammans! Ännu en dag med fint väder, solen skiner och det är redan en 17 grader i skuggan :) tänkte ta och gå till praktiken idag och sen ta bussen hem. har ingen lust att cykla utan lysen vid 22 i kväll.

hoppas att det är mer att göra på praktiken ikväll, blir långtåkigt när det inte finns något att göra, tiden går så sakta då med. Jag vill ha en dag då jag kan lära mig saker, inte bara sitta på expeditionen och glo!!!

varm och sönderstucken

precis hemkommen från praktiken, svettig som en gris och med sönderstuckna armar :P är verkligen as varmt ute, kan tänkas att jag hade lite för mkt kläder på mig och cyklade aningen snabbt hem oxå. Har varit lugnt idag på praktiken så jag och carro agerade patienter och satte pvk o tog diverse prover på oss själva för att få tiden att gå. därav sönderstucka armar.

börjar bli nervös in för tentan nu eftersom att det hela tiden är så lugnt på avdelningen och att vi typ aldrig har några patienter, men men lär väl få ta en patient på BB istället, där finns det ju alltid folk ;)


sammanfattning på en bra kväll i bild...




lördagstankar

är nu hemma igen med aningen mörkare röst och mörkare hår än jag hade tänkt mig :P rösten beror förmodligen på alkoholen och allt man skrek då the sounds spelade igår och det mörkare håret beror på att mamma blev sjuk och inte orkade färga mitt hår som det var tänkt. (så har samma färg som förut).

kvällen igår var iallafall väldigt trevligt, trots att jag blev övertalad att ta taxi istället för buss ;P nejdå lite skämt åsido. men jag hade riktigt kul igår iallafall, synd var bara att det var så pass mycket folk att man lätt tappade bort varandra emellanåt och att toakön var enorm HELA tiden!

the sounds spelade väldigt bra, lite blandat med gamla och nya låtar. tyckte dessutom att det var kul att Maja hade en jumpsuit med jättekorta byxor på så att hon visa typ halva skinkan, riktigt sexit asså ;)

nu ska jag äta något gott, om jag hittar något hemma. är jättesugen på chips men det har vi inte och jag orkar inte gå o handla ;)

fradagsmys i form av kravall och the sounds!

Uppe med tuppen, eller inte! tog mig en välbehövlig liten sovmorgon i morse, är så sjukt trött. hoppas det inte är någon sjukdom pågång inte! har iallafall hunnit med att vara borta i skolan och lånat hem ett par böcker, tyvärr kom jag inte åt den jag egentligen ville ha, men får hoppas att det står något bra i dessa med.

Ikväll är det käk/ förfest hemma hos emma innan UK som gäller. Är dock inte så peppad än, men tror att det egentligen beror på tröttheten, för UK förra året var grymt och ikväll spelar dessutom the sounds, kan det bli bättre? jag räknar med att jag blir taggad och peppad så fort tröttheten släpper. Kanske ska hälla i mig lite kaffe snart för att bli piggare!

torsdag

Ny dag med nya möjligheter. kom nyligen hem från praktiken, har kört lite varannandag nu denna vecka känner jag. är nu ledig fram till måndag då vi kör igen, måste även se till att lägga in lite extra tider de kommande veckorna för att få ihop det med rätt antal dagar, men det ska nog gå.

börjar känna mig redigt nervös inför den kommande examinationen som ska äga rum på avdelningen, vi har inte läst något om dessa sjukdomar alls. funderar på att vara ambitiös och gå till skolan och försöka få tag i någon bok imorgon, men vi får väl se hur det blir med det.

Nu ska jag iallafall rota fram något gott ur frysen så att det blir någon middag här ikväll :) får se vad jag kan hitta, har inte den blekaste aning om vad jag är sugen på...

varför?

igen, denna gången vet jag faktist inte varför. fick ett U på lökemedelstentan igen, blir att göra om den i slutet på maj. 3 gången gillt då kanske :) är dessutom redan anmäld den här gången och SKA sitta hela tiden om jag så kommer få räkna tentan tre gånger eller nått!

idag är jag ledig från praktiken, känns faktist riktigt skönt, ska bara vara hemma och slöa. känner att jag behöver det är så himla trött.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu