im alive

Jag lever och så men mår väl sissodär måste jag erkänna. Skulle egentligen ha jobbat idag, men kände inte att jag skulle orka det. Har nämligen dragit på mig en jobbig förkylning med ont i halsen och feber. 

Har haft en toppen jul med nära och kära, fina paket och en massa god mat. Även nyår var bra med god dricka, trevlig sällskap och raketer :)

Skolan drog igång igen idag med ett seminarium, gick bra tack vare ibumetin! Eller egentligen slutade den nog aldrig. Har ju pluggat en hel del även under lovet, även om jag har sett till att vara ledig emellanåt. Har ju nämligen den fruktade terminstentan på måndag.

Imorgon blir det födelsedags middag med tjejerna i klassen på kvällen. Och på dagen får vi se vad vi hittar på. Lite plugg kommer det att bli trots att det är min födelsedag. Men är man tvungen så är man! 

tågresor

Ska snart gå ner till tågstationen och åka in till linköping. Hoppas tågen går någorlunda bra iallafall. igår tvingades jag stå på stationen i linghem i 50 min och vänta på tåget. ingen höjdare direkt! Har varit och införskaffat några extra julklappar idag med men har fortfarande 2 kvar. frågan är när jag ska hinna köpa dem... Aja det är sånt som löser sig:)

utmaning 4- en nytagen bild


Sådär ja nu verkar det enkligen fungera. Kanske inte världens roligaste bild men lite mysig är den allt :P




misslyckad utmaning

Jag har inte glömt jag lovar. har bara inte haft tid eller någon kabel för att föra över bilder med :)

Nu är i allafall det sistnämnda problemet löst, tid har jag väl egentligen inte, men jag tar mig tid, trodde ja ja blogg.se vill tydligen inte att jag laddar upp någon nytagen bild just nu. Så denna utmaning får helt enkelt vänta lite till :P Fick ännu ett U på förra tentan av en liten jävla skitsak rent ut sagt, men nu ska jag inte vara bitter för det. Tänk vad bra jag kommer kunna detta sen ;)

Mer än halva VFU:n har gått och jag trivs. hade mittbedömning via telefon idag, väldigt annorlunda men det gick. kan inte påstå att läraren direkt var så intresserad men godkänd är jag iallafall så här långt. 






tvättstuga och rapportskrivande

Då var det söndag igen. Dagarna går visst väldigt fort ibland oavsett om man har kul eller ej. Hade en trevlig fredags kväll hemma hos björn i fredags, med lite julmys. Älskling och jag fick med oss lite roliga och välbehövliga saker med oss hem efter paketleken :)

Gårdagen var inte lika rolig då den mesta tiden gick ut på att skriva rapport, framåt kommer jag men det är långsamt och jag vet inte om jag gör rätt egentligen. Men men skriver gör jag i alla fall ;)
Idag blir det ännu mer plugg och även en del tvätt kommer att slippa vara smutsigt längre då vi ska ha tvättstugan senare under dagen. 



eländiga tentor och jobbig väntan

Då var den eländiga tentan gjord. Bara att vänta o se hur det gick denna gång nu då. 
Ikväll är det julkväll med gymnasiegänget! Ska bli kul, ska snart iväg och köpa de sista grejerna till julklappsleken. Avfuktaren brummar som ett as här hemma, låter som om vi dammsuger lägenheten dygnet runt. stackars grannar, hoppas det inte hörs lika väl in till dem.

VFU

Tre dagar på VFU:n är avklarade och jag har blivit kaffeberoende och börjar bli kung på att ta bort suturer samt att ta blodprover :) personal på vårdcentralen verkar inte göra annat än att lägga om sår, ta blodprover och ta bort stygn;) Nejdå riktigt så illa är det inte, men allt för stor variation är det inte på dagarna. I morgon är sista dagen för denna vecka, hoppas på att det händer något kul och annorlunda då. 

Tentaångesten växer sig allt större :( har ju bedsite tentan på fredag igen och känner mig inte alls redo. Trots detta orkar jag inte plugga mer. Varför alltid detta problem? Jag vill bara vara ledig och sova, sova och sova! Gå i ide vore väldigt skönt just nu!

saffranskaka och dörrvakt

Hade en trevlig kväll igår även om midsommarphesten kanske inta alls var så rolig som jag hade hoppats på. Har iallafall lärt mig vilken öl jag aldrig kommer köpa eller dricka mer. Vidrig var den!
Lyckades dessutom hålla mig ren och fin hela kvällen trotts matkriget. Älskling dessvärre blev träffad av en rulltårta och luktade choklad resten av kvällen. Inget mig emot i och för sig eftersom att choklad är så underbart gott!

Har haft trevligt besök av pappa och barbro här hemma idag. Bjöd på kaffe och god saffranskaka. Tyvärr ingen kaka som jag bakat själv då jag i morse kom på att jag ännu saknar en bra kakform. Även deras vilda hund var med, men var relativt lugn idag och höll vakt vid dörren istället så att inga elakingar skulle komma in :)


utmaning 3

Har dragit mig lite för att göra denna utmaning. Grejen är den att det är utmaning 3- min bästa födelsedag. Och jag kan inte komma på vilken födelsedag som har varit bäst. Alla mina födelsedagar har sett ganska lika ut. Jag vaknar av att familjen sjunger för mig(oftast vaknar jag innan och väntar men i alla fall). De senaste födelsedagarna har jag ju endast firat hemma hos mamma. Hon brukar gå upp skapligt och baka bullar på min födelsedag så att jag får nybakta bullar i samband med att jag öppnar paket. Sen ser det lite olika ut ifall om jag firas av släkten på födelsedagen eller någon annan dag. Den enda födelsedag som jag kan komma på som sticker ut lite var då jag fyllde 13 tror jag. Den dagen åkte vi nämligen upp till sälen. Jag älskar att åka skidor, så att åka upp till sälen på min födelsedag såg jag inte som något problem, även om bilresan dit är väldigt lång. Jag var snarare så exalterad över att få komma upp till sälen, leka i snön och åka en massa skidor. Släkten firade mig dagen innan, jag kommer ihåg att jag bl a fick ett gameboy som jag hade användning för på vägen upp. Eftersom att jag fyllde år fick jag välja ett fint ställe att äta på, på vägen upp. kommer ihåg att jag valde en "fin" restaurang. För mig var den fin, vet inte ens om det egentligen var en restaurang eller om det i själva verket var ett världshus. Men god mat kommer jag ihåg att det var i alla fall. Inte världens roligaste inlägg att läsa direkt, men utmaningen är i alla fall gjord nu.

fredagsmys och en massa plugg

Planer för dagen är plugg, plugg och plugg. Sen blir det fredagsmys med bästa syster och pojkvän ikväll. Om inte han ska vara med o spela fotboll med naffi, det återstår att se. I vilket fall blir det idol och säkert någon typ av film och massa gott skulle jag tro. Tur att jag inte sa hur mkt Bella fyllde igår, för jag hade visst fel. Var ett år före, 12 fyllde hon och inget annat!

Dag 02- Tre favoritprogram på tv

Utmaning nr 2!

Mina tre favoritprogram är de tre nedan.
Nu har det ena tyvärr slutat att sändas för den här säsongen men iallafal, jag har sett varje avsnitt och skulle kunna se dem igen. Tycker peogrammet är så mysigt på något sätt med alla dejter och all kärlek!







Greys anatamy har jag alltid tyckt om men nu efter att jag börjat med min utbildning har jag fått ett annat intresse för serien. Nu ser jag på den med andra ögon. Nu kan jag upptäcka alla fel de gör. Som att springa ut med handskar på eller skaka provröret med blod i.

Idol är ett program för sig. Egentligen tycker jag nog om de flesta musikprogrammen. Jag avundas alla som kan sjunga ordentligt och inte bara i smyg som jag. Jag avundas de som vågar stå på scen och göra det de är bra på. Sen är ju jihde så klockren att man får svårt att missa programmet och Anders Bagge är så himla gullig han med. Man kan helt enkelt inte tycka illa om idol, det går inte ;)

pluggeliplugg

sitter i soffan och försöker motivera mig själv till att plugga men lyckas inte allt för bra. vet inte vad jag ska börja med. Läsa lagar till tentan nästa vecka eller skriva mer på fältstudieuppgiften? har i alla fall varit duktig och hittat tillräckligt med fakta till uppgiften nu tror jag. Ska bara samla ork och läsa igenom det med för att se vad jag skall ha med. Sen måste en artikel till hittar oxå, har en som verkar tillräckligt bra men måste ha två. Blev en liten fuktskada i badrummet efter den lilla översvämningen som blev. Så vi kommer få leva med ett trevligt litet oväsen från badrummet ett par veckor framöver, då de ska ställa in en återfuktare som ska få bort fukten. Imorgon kommer världens bästa syster yster hit och hälsar på. Vi ska eventuellt gå på bio tror jag sen sover hon här så att vi kan gå till stan på lördag och köpa julklappar ihop! Myspys på hög nivå. och ikväll ska vi till lombohov och fira Bella som fyller år. 13 tror jag men låter det vara osagt då jag inte är riktigt säker:P

utmaning nr 1

Dag 01- Presentation av mig själv

Mitt namn är Martina Norlin. Jag är nu inne på mitt 20:e levnadsår. för ca en månad sen flyttade jag tillsammans med min pojkvän till norrköping där jag pluggar till sjuksköterska på universitetet. Jag är inne på min andra termin utav sex på utbildningen. Innan jag började läsa till sjuksköterska gick jag natur på en skola i linköping. Jag är född i linköping men uppvuxen i ett samhälle utanför mjölb som heter Mantorp. Där bodde jag fram till 8års ålder då mina föräldrar skillde sig och vi alla flyttade in till Linköping. I många år bodde jag varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa. Men mot slutet blev det endast hos mamma jag bodde utav lite olika anledningar. För övrigt består familjen av min syster och hunden Frallan samt mammas nya.

På fritiden försöker jag att umgås med mina nära och kära så mycket som möjligt samt jobbar extra på cloetta center i stort sett på alla evenemang som utspelar sig i hallen. Där står jag i kioskerna och säljer diverse saker, allt från popcorn till kakor.



översvämmning...

Stopp i avloppet relaterar till översvämning i badrummet och att det har sprungit lite olika hanverkare fram och tillbaka här hemma. Nu är i allafall stoppet och allt vatten borta. Men misstanke på fuktskada finns. Trevligt, trevgt med tanke på att badrummet är nytt och allt. Får se vad de säger efter nya mätningar i morgon bitti. Får i vilket fall inte duscha innan dess, jag som ville duscha redan igår kväll då vi märkte det hela....

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu