jul i vårt hus!

Jag har sagt det förut men gud vad jag älskar julen! Det är så otroligt mysigt. sitter uppkrupen i soffhörnet men en clementin, sniffar på lite julte och bara njuter av allt det röda. fina omkring mig och alla ljusstakar i fönstren överallt.
Är extra lycklig idag då även lite snö har kommit till norrköping och lagt sig på gatorna här omkring! 
 
Igår hade vi julkväll här hemma hos oss med några vänner. Det var oxå riktigt mysig. Spelade julklappsleken, åt gröt och lussekatter, drack lite glögg och till sist hamnade vi alla i soffan framför idol-finaken. Innerst inne visste vi alla att Kevin skulle vinna även om vi var väldigt eniga om att Elin egentligen är bättre både i sång och scenspråk. 
 
Idag har jag myst med ännu fler vänner på stan. Käkat och gott och snackat ikapp en hel del. Åh vad jag saknar skoltiden då man hade sina nära omkring sig hela tiden! 

Biomys med syster mitt i veckan...

 
 
Kanske inte lika bra och gripande film som jag trodde. Tror dock inte många kinder var torra när filmen var slut. Iallafall inte mina! Älskade Persbrandt har gjort det igen, finns det någon roll han inte spelar bra?

Precis hemkommen från en mysig kväll i bio mörkret även om filmen inte var som jag trodde. Systeryster och jag bestämde oss för att gå på bio ikväll. Mitt i veckan tänker ni. Ja varför inte säger vi! Bra film, även om jag mest troligt inte kommer se den igen. Inte kostade den mig något heller. Hade en biobiljett som låg och väntade på att bli använd här hemma :)

December

Då är vi inne i sista månaden på året. Den mysigaste månaden om man frågar mig! Älskar allt mys med släkt och vänner som december bjuder på. Alla tända ljus och julpyntet. Det är så fint. Men ännu en gång måste jag fråga vart tiden tar vägen. Det går så sjukt fort! Jag har snart varit värdig sjuksköterska och jobbat på infektion i ett helt år. konstig känsla. Känns som jag började nyss...
 
I helgen hade vi advenstmys med släkten. Bjöd på "julmat" och lussebullar mm. Alltid lika mysigt att ha alla nära samlade omkring sig. Tyvärr blev det ingen direkt julmarknad som första advent brukar innehålla för oss. Den i värmekyrkan kostade inträde, vilket ingen av oss var sugna på att betala. ( nu med facit i hand hade det nog varit värt det), GDK:s julmarknad på trappan gick man igenom på mundre än 1 min, tre bord sen var det slut. Fiasko!
Tog en sväng in till stan i allafall och hann se Norrköpingslucia som presenterades på linden. Annars var det ingen vidare skyltsöndag där heller så vi gick hem och åt istället. Kändes mycket bättre för letandet efter julmarknad hade nog gjort oss alla hungriga. Blev en trevlig dag/ kväll trots allt. Vem kunde tro att detta skulle bli en tradition som lever sig vidare. Från början var det vårat sett att visa upp vår lägenhet som vi var nyinflyttade i för 3 år sedan :)
 
Idag är jag ledig och njuter för fulla muggar med julmusik i högtalarna. Som jag har längtat till att få lyssna på julmusik! Sedan mörkret kom i oktober tror jag xD 
 
På fredag ska vi ha en annan tradition som jag tycker om och vill ska vara ett par år till. (Har tyvärr svårt att tro det, då antalet deltagare värkar minska för varje år. Alla prisar visst inte denna tradition lika stort som jag!). Vi blir en mindre skara Norrköpingsbor som samlas hemma hos oss för en julkväll. Äter lite "tomtegröt", dricker glögg och spelar julklappsleken. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu