ljus i mörka stunder

hejsan svejsan, var ett bra tag sen jag skrev nu känner jag. Har hänt en hel del sen sist. både bra och mindre bra saker. går igenom en lite jobbig period i mitt liv igen. Samma sak som hände för drygt 4 år sen, händer nu igen. Trots det känns det inte lika jobbigt längre. Kanske för att det har hänt förut och jag vet hur jag ska göra. Eller för att jag har så många fler underbara personer runt omkring mig som stöttar mig denna gång? Tack för att ni finns och sprider ljus i de allra mörkaste stunderna.

Har snart gått halva tiden på praktiken och trivs verkligen jättebra. Mina handledare är skitbra. vi satt och skrattade tillsammans över en reflektionslunch som avdelningen bjöd på i över 2 timmar. Som sagt jag trivs, har aldrig haft så bra handledare, som man verkligen kan prata med och framför allt skratta så mycket med.


kvällstur

God morgon världen! idag är det dags för mitt första "riktiga" pass på praktiken. Igår var vi där och hade en ordentlig introduktion med HLR och hela fadderullan. måste erkänna att jag faktiskt är en aning nervös, men hoppas att det ska gå bra. Mina klassmates är redan där för att gå en förmiddagstur, medan jag får börja med en kvällstur all alone.

imorgon ska jag återigen styra kosan in till linköping. Men denna gång med jobb och cloetta center i sikte. Är någon barnmässa imorgon som vi ska jobba på. har en känsla av att kioskerna kommer gå bra imorgon. det är ju trots allt lördag o allt. På söndag ska jag ligga hemma och slappa hela dagen. Det längtar jag lite efter faktiskt!

häxan surtant

ursch vilka tanter det finns alltså. kände att jag behövde skriva av mig lite. Har återigen ringt samtal idag angående min värk i magen som inte vill ge med sig. Fick äntligen svar idag och ska få komma på en undersökning framöver. Men tanten i andra änden var verkligen inte trevlig. Ursch hon förstörde min dag där lite iallafall. Den enda positiva var väl att hon sa att det antagligen inte var något allvarligt. Kanske berodde detta på att hon knappt lyssnade på vad jag sa, men iallafall. Nu har jag iallafall tagit tag i det och fått en tid, så snart kanske det försvinner och jag får reda på vad det är som spökar, hoppas!

Sånn hoppas jag verkligen inte att jag blir, även om jag tvingas sitta i telefonrådgivningen mot min vilja. jag sitter ju där för patientens skull och inte för min, eller?

frukost framför scooby doo

Då var det måndag igen. helgerna går verkligen för fort. Känns inte som om jag har gjort något alls innan det blir måndag igen. Igår låg jag i sängen hela dagen typ och glodde på tv samtidigt som jag hade datorn i knät. Jonas har nämligen fixat med Tv:n där inne så vi har typ en 60 extra kanaler där inne. Så blev en hel del filmer på TV1000 och frukost framför scooby doo :)

I eftermiddag har vi föreläsningar om förlossning och gynekologi och i kväll ska jag ta tag i träningen igen. har varit väldigt dåligt med det på sista tiden både pga förkylning men oxå pga lathet. Men nu ska det bli slut på det. ska se till att jag tränar minst två gånger i veckan, om jag så orkar ta mig till träningslokalen eller ej. Man kan ju alltid göra något hemma ibland om man känner sig lat och inte har lust att åka iväg, eller hittar ett pass som passar.


bakislördag,en dag full med en massa bak :)

invigde denna lördag med att baka bullar och nu har jag en hel plåt full med muffins inne i ugnen. tyvärr ser det ut att bli ett stort fiasko av hela plåten. försökte mig på att göra stora fina muffins idag, sånna som de säljer på alla sorters caféer. Men tror dessvärre inte att jag lyckas :( Antagligen är mina stackars formar med rosor på till alla ära, aningen för tunna och orkar inte med att bära upp så mycket smet som jag fyllde dem med. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa och köpa nya formar till nästa försök.

har ringt, men får inte tag i någon i andra änden...

imorgon är det tenta igen och jag har räknat, räknat och räknat en massa hela dagen. ringt ett samtal och fått till svar att jag ska återkomma nästkommande vardag, likadant var det igår. är sjukt trött just nu och har ingen motivation till något. borde laga mat, men är inte hungrig eller sugen på något. är ensam hemma hela kvällen och vet inte alls vad jag ska hitta på, hoppas det är något bra på TV som jag kan ligga och slökolla på. imorgon kommer förhoppningvis syster yster hit och spenderar lite tid med mig på stan, ska bli kul och förhoppningsvis kommer vi hem med en present till mor som snart fyller år. jag ska dessutom kolla efter en kofta jag verkligen vill ha och så vill jag köpa nya höst/vinter skor :)

orken försvann då hösten kom

Var på us idag på en helt otroligt onödig introduktion inför VFU:n, vi fick våra scheman och det var allt. det gick så fort att jag tvingades vänta i 40 minuter på campusbussen. Virrade omkring en stund ihopp om att hitta en hyffsad lugn plats att slå mig ner på. Har under en längre tid gått med värk i magen som jag borde kolla upp men orkar inte. Tror dessutom att jag fått sämre syn och borde kolla upp det med, men orkar inte det heller. Tror hösten rövade bort min ork, eller oxå beror det på att jag hade otroligt svårt att somna i natt? när klockan var 00.30 hade jag fortfarande inte somnat :/ Tänker sova ut ordentligt imorgon innan jag ska ägna hela dagen åt att räkna, räkna räkna!!! har köpt tavellister som jag vill få upp på väggen, men måste få tag i en borrmaskin först.

kanelbullens dag och tvättstuga

denna tisdag, kanelbullensdag till alla ära, ska vi spendera nere i tvättstugan jag och min älskling. Kläderna tvättar sig inte själva tyvärr. Självklart ska vi även unna oss varsin kanelbulle eller två.
Har haft första träffen som mentor idag med, kändes som att det gick bra och gruppen kändes som en glad och bra grupp.

nu ska jag ägna mig åt disken som inte heller verkar vilja diska sig själv, sen ska jag räkna lite läkemedelsberäkning innan det är dags att gå ner och fylla tvättmaskinerna.

björn bröder 2 och basgruppsarbete

sitter här i soffan med datorn i knät som så många gånger förr. Har fått i mig lite spagetti och köttfärssås och kollat på björn bröder 2 med älskling. Den var fin, och lillbjörnen är ju bara för söt. Lite lik mig och lyssnar bara på hälften av vad man säger samt bildar sin egna uppfattning. Sån är jag med om man frågar min mor. tror alltid det värsta.

Har dessutom äntligen hittat en artikel till morgondagens basgrupp pch läst igenom mitt arbete till imorgon. Så nu är jag ordentligt förberedd och väntar på kvällens avsnitt av Ensam mamma söker, ett lagom avkopplande pogram att titta på såhär på måndagskvällen. Dessutom är det ju alltid lite mysigt att se på lite kärlek, även om det kan uppkomma lite pinsamma tillfällen mellan paren. Det tycker jag är kul!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu